Heb je besloten om een shoot te doen of overweeg je een shoot te doen lees dan onderstaande informatie en tips door zodat je je kunt voorbereiden.

Mooie foto's of kunstzinnige creaties maak je namelijk als fotograaf niet alleen. Een goede afstemming en samenwerking is daarbij van belang. Zo wie zo maak je telefonisch een afspraak en zal ik al het één en ander met je doorspreken. Denk daarna goed na hoe jij graag op de foto zou willen en stuur mij enkele voorbeelden zodat ik weet wat je mooi vindt. Dan ik kan meedenken hoe we dit samen kunnen gaan bereiken. Ook kan ik dan mijn foto apparatuur, de belichting, de studio of mijn reistas hierop voorbereiden.

 

 

Waar moet je aan denken ?

Het belangrijkste is een goed humeur, dan ben je op zijn mooist en dat zal zeker terug te zien zijn op de foto. Plan de afspraak ruim zodat je niet gehaast bent. Zorg voor voldoende rust en drink genoeg water in de dagen voor de shoot. Voel je je prettiger in het bijzijn van een vriend, vriendin of partner neem die dan gerust mee. Maar zorgt deze juist voor afleiding laat hem of haar dan vooral thuis.

 

Kleding

Wanneer je lingerie-, badmode-, topless, bedekt-naakt, of naaktfoto’s wilt laten maken, draag dan op de dag van de fotoshoot geen strak zittende kleding (sokken, beha, slip/string of strakke broek) Dit laat bijna altijd striemen of rode strepen achter en dat staat absoluut niet mooi op de foto. Wanneer je tijdens de shoot kleding draagt waarin je je goed voelt en waarvan jij weet dat het je geweldig staat, ondersteunt dat je zelfvertrouwen, en zal dat weer op de foto terug te zien zijn. Controleer je kleding op kreukels, vlekken, haren, labels, draadjes of gaatjes voor je besluit welke kleding het gaat worden die je mee neemt en zorg altijd voor een extra setje.

 

Accessesoires

Verschillende accessoires kunnen erg leuk zijn op een foto dus kijk eens tussen je kettingen, ringen, oorbellen, een hoedje, muts, pet, haarband, diadeem, klemmen, brilletjes, zonnebrillen, riemen of tassen. Uiteraard afhankelijk van hoe jij op de foto wilt.

 

High Heels       

 

Voor de vrouwen zeker een must om goed over na te denken, high heels zorgen voor een mooie lichaamshouding en zijn op de foto een lust voor het oog. Controleer deze ook nog even op beschadigingen.

 

Lichaamsverzorging

Behalve voor de make-up is het verstandig alle verzorging niet vlak voor de shoot te doen maar een paar dagen ervoor. Denk bijvoorbeeld aan ontharen, zonnebank, spray tan, tanden bleeken, schoonheidsbehandeling, kapper of injectables. Het resultaat is hiervan na een paar dagen veel natuurlijker en eventuele iriitaties of vlekjes zijn dan verdwenen.